Korgbollspojkarna nästbäst bland Helsingforsgymnasier

Brändö korgbollspojkars framgångar fick sin fortsättning i skolidrotten.

Pojkarnas finalturnering (Final Four) spelades i Helmi Center, i Malm. I den första semifinalen möttes PHYK (Norra Haga) och LYK (Drumsö). Norra Haga tog sig till final efter en mycket jämn kamp. Brändö Basket Boys mötte MYK från Munksnäs i semifinal 2. Även denna kamp visade sig bli lika jämn som den förra. Efter halva matchen var ställningen 34-31 till Munksnäslaget. Basket Boys visade sin kämparglöd, och ryckte i den sista kvarten till en trygg ledning vilket höll ända till slut. Segersiffrorna skrevs 56-68 till Brändö. Efter en lunchpaus (tack till arrangörerna!) var det dags för finalen (”landskampen”).

Finalen började mycket jämnt. Efter första kvarten skillde det endast en poäng till Phyks fördel.

Brändö kämpade på så bra det gick. Brändö lyckades inte hänga med i Phyks höga tempo. Motståndarna blev helt enkelt för svåra ju längre matchen gick. Trots den fina kämpeinsatsen så gick det inte att få bukt på phykmaskineriet. Segersiffrorna skrevs till slut 82-54 till Phyk. Brändö Basket Boys ska vara mycket stolta over sin andra placering i denna hårda turnering, och kämpeinsatsen visade att vi föll med bootsen på fötterna. Grattis till silvret.
Bronset gick till Drumsö efter en jämn kamp mot Munksnäs.

Tack till Brändös hejarklack, den kampen vann Brändö 100-0!

Brändö Basket Boys är: Carl Adolfsson, Oskar Itänen, Lari Laaksonen, Leo Päkki, Samuel Salenius, Johan Sarasto, Gabriel Sidibeh, Robin Åkerberg

Basket Boys interna poängbörs i finalturneringen (efter semifinalen):

  1. Samppa 28
  2. Johan 19
  3. Robin 9
  4. Calle 8
  5. Okku 4
  6. Lari –
  7. Gabi –
  8. Lexa –

Det har varit ett nöje att få ha varit med hela laget under turneringarna. Ni har varit superduktiga!  Grattis än en gång, K-P.

Information och bilder: BBC (Brändö Basket Club)