10.4.2011 Hemsedal day 4

Vi  vaknade 8.30 till doften av gröt och kaffe som pojkarna (Ville och Miika) hade lagat till oss.  Sedan gjorde  vi oss klara och 9.30 var vi i backen och började skida.  Vi åkte upp på högsta toppen och skidade sedan ner.  Efter några timmars skidande åkte hälften av oss till butiken ner till Hemse-byn och köpte mat till kvällen medan hälften blev till stugan och vila.  I matlagningsturen stod Emma, Pade och Viivi.  Vi åt höna och ris (det var jättegott!) utom Jenny som åt bönor . Det var första dagen vi lyckades med att inte bränna något i bottnen. Backarna var i dåligt skick så vi återvände inte mer den dagen och skida. Snön är mjuk och guppig i backarna och t.ex. Karin har fått många blåmärken.

Vädret har varit mulet men väldigt varmt, ca 13 grader.  Man kunde skida med en munkjacka.  Vi har fått en bra gruppanda i vår stuggrupp och har haft väldigt roligt tillsammans.

 I vår stuga har det mystigt försvunnit saker t.ex. flickornas mössor, yllestrumpor, handskar, bh:n  och nötter… Vi tror att vi har ett spöke som heter Pena.

By:  Jenny, Pade, Karin, Emma, Viivi, Miika och Ville