Brändö basket flickor vidare till FINAL FOUR inom HLOU-serien!

Brändö basketflickor tog sig vidare till Final Four i HLOU-serien (finska gymnasier i Helsingfors). Första omgången spelades i Vik 19.1.2012. Vik hade vänligt erbjudit sig att hjälpa till med en fin sal så att Brändö kunde arrangera första omgången. Brändöabina Samppa och Osku hjälpte till med resultaten och poängtavlan, tack för er insats!

Brändö mötte LYK från Drumsö i första matchen. Brändöflickorna inledde matchen med gott spelhumör och fint självförtroende, och lyckades få snabbt en trygg ledning i matchen. 12-2 stod det efter 8min. Efter vilan skärpte sig Drumsö och lyckades knappra in lite på Brändös försprång, men närmare än 7 poäng blev det aldrig. Flickorna ökade på ledningen alltid då det behövdes. Brändö visade upp ett stabilt och säkert försvarsspel och ett flertal olika anfallsvarianter med tempoväxlingar, briljanta passningar och bra avslutningar. Vid halvtid stod det 29-12 till Brändö. Drumsö kämpade tappert, men kunde inte rå på dom duktiga Brändöflickorna. Segersiffrorna skrevs 57-33 till Brändö, och därmed korades Brändö till Ö-mästare i Helsingfors!

I matchen om en plats bland dom fyra bästa mötte flickorna skolan från Vik, som strax innan hade besegrat Drumsö med 52-24. Både Brändö och Vik hade besegrat Drumsö med ungefär lika stor marginal, och utgånsläget inför matchen var mycket jämn. Men Brändö visade alla att det var bara sifferstatistik. Brändöflickorna verkade utvilade efter sin paus, och var både hungrigare och piggare direkt från start. Vid halvtid var ställningen 11-25 till Brändö. Flickorna visade ett mycket stabilt försvarsspel och samspelet fungerade fint under hela spelet. Segersiffrorna skrevs 60-27 till Brändö.

Trots att Brändöflickorna hade betydligt färre spelare med i laguppstälningen, så kunde ingen motståndare överlista dom duktiga spelarna. Med i Brändö Basket Dream Team finns två U16 och en fd U18 landslagsspelare, vilket gör laget verkligen svårslagbart. Laget spelade superfint som just ett lag med stort L. Fina individuella insatser varvades med fint passningsspel och lagandan var på topp (där alla hjälpte och stödde varandra och hade roligt).
Denna omgång visade igen vad skolidrotten är som bäst. Alla kämpar mot varandra på lika villkor, träffar nya och gamla kompisar, visar respekt för varandra, sprider glädje och skapar en god och trevlig atmosfär för alla! Mer leende och skoj (utan tandgnissel och sura miner) – tack för det!

Brändö Basket Flickor i första omgången: Sophie, Emppu, Sonja, Jenny, Jasmine och Moona.

Resultat från första omgången: HLOU tytöt, lohko D:
Brändö – LYK 57 – 33
LYK – Viikki 24 – 52
Viikki – Brändö 27 – 60

Brändö Basket FanClub håller tummarna för flickorna i FinalFour!

Brändö Basket Flickor Poängbörsen
Player Games played Total pts Average pts/game
Sophie 2 45 22,5
Moona 2 42 21
Jasmine 2 16 8
Sonja 2 10 5
Emppu 2 4 2
Proudly presented by OskSam