Blåbären knappt utslagna från SFSI fotbollen! Kämparglöden fortsätter glöda.

SFSI fotbollens andra omgång spelades idag, onsdag 8.10 i Borgå.
Pojkarna kämpade verkligen tappert och spelade riktigt bra. I första matchen mot Grankulla fanns det bara 9 blåbär på plan. Blåbären kämpade och fick icke överraskande ligga lite mer på den defensiva sidan. Endast en gång lyckades Grani överlista Blåbärens försvar genom ett snyggt spel samt avslut av granispelare. I slutet av andra halvleken dök två bilsätesuppvärmda Blåbär på plats och fick genast hoppa in. Spelet vände lite, men det räckte tyvärr inte till kvittering trots många bra chanser. 1-0 till Grani helt rättvist.

I andra matchen möttes Hforslagen Prakticum och Brändö och där var matchen rikitgt jämn. Blåbären lyckades öppna målgörandet efter att Viktor(målvakt i första matchen:-)) trollat in bollen i en närsituation i motståndarnas straffområde. 1-0 till Blåbären efter en bra kamp.

I Blåbärens sista match, visste pojkarna att de måste vinna med mer än 2 mål för avancemang till finalturneringen. Borgå hade visat upp fint lagspel och bra fotboll i sina tidigare matcher (2 x vinst med 2-0), och samma tecken fortsatte. Brändö Blåbären kämpade tappert och fint  men det räckte endast till ett oavgjort resultat 1-1 efter ett kvitteringsmål av Victor F för Blåbären.

Tack för god stämning, gott kämpande och skolidrott på topp för Blåbären. Trots att Blåbären endast förlorade en match (med två man mindre i 3/4 av matchen), en oavgjort och en vinst (med endast en bytesspelare i två sista matcherna) kan Blåbären vara riktigt nöjda med dagens tappra insats. Kämpade till slut och humöret var bra – genom glädje – tills sista visslingen hördes.
Slutresultat omgång2 (Borgå 8.10): 1.Grankulla 4p, 2.Borgå 3p, 3. Brändö 3p (föll på målskillnad) 4. Prakticum.

Brändö gratulerar Grankulla och Borgå till avancemang och önskar dem lycka till i finalturneringen. Brändö tackar alla lag som deltog och speciellt sin trogna hejarklack!
Dagens tappra Blåbär: Pejk, Petter, Jalmari, Viktor, Oliver, Valdemar, Victor, Kristian, Axel, Fredrik, Nelson, Sebastian.
Flera av Blåbären hade tyvärr drabbats av landslagsflykt och Söderkulla (avlopps-)vatten, samt mindre och större skador, och studiefokus. 🙂

Blåbären ser du nästa gång i den finskspråkiga Helsingforsgymnasieserien. HEJA BLÅBÄREN!

”You´ll nerver walk alone” (Blåbärens vänklubb) //  Blåbärens motto: EN GÅNG BLÅBÄR – ALLTID BLÅBÄR!