Seger för Brändöpojkarna i 4×100 m på Stafettkarnevalen!

Text: Patrick Koski
Bilder: Robin Drockila
IMG_8627IMG_8942IMG_8581IMG_8717IMG_8610 IMG_8831IMG_8897 IMG_8778

Den 22.5-23.5 ordnades den årliga finlandssvenska stafettkarnevalen. Dagen började under kyliga omständigheter, men stämningen i läktarna och på banan var hög. Genast från början var det många som hade kommit på plats flr att se på tävlingarna och hejarklackarna kunde man höra högt och tydligt. Dagen börja med lågstadieskolornas finaler och sedan började högstadieskolorna och gymnasierna sin kamp för guldet.

Brändö tog hem guldet i pojkarnas 4x100m för tredje året i rad med tiden 44,45. Pojkarna hade som mål före tävlingen att göra ett nytt stafettkarnevalrekord, vilket inte helt blev av (rekordtiden: 42,61). Några små problem uppstod gällande växlingarna, men ändå kämpade våra pojkar hårt och kom upp till första plats. Laget bestod av Victor Fagerholm, Andreas Lindström, Daniel Lundmark och Willem Kajander.

Flickorna sprang också hårt och presterade fint under Stafettkarnevalen. Flickorna fick bronsmedalj i 12x100m med tiden 2.58,7. Tävlingen var väldigt jämn och flickorna lyckades med att komma fram med tredje plats. Laget bestod av Sandra Ekblom, Alexandra Karsten, Amanda Åström, Alexandra Ståhlberg, Mikaela Ranta, Rosalia Snellman, Sofia Lind, Stella Westerlund, Annika Jyry, Wilma Rosenström, Emma Falck och Sabina von Koskull.

Idrottskoordinator Patrick ”KP” Ikäheimonen kommenterar dagen på följande sätt: ”Trevlig karnevaldag och trevligt med mycket deltagare. Ser fram emot nästa års stafettkarneval!”

På Stafettkarnevalen fick var det inte endast idrott man kunde komma och kolla på. För lördagens första underhållningsset var det Krista Siegfrids som uppträdde tillsammans med några dansare bakom henne. Stämningen i stadion var toppen och människorna sjöng med. Efter Siegfrids kom den traditionella inmarschen av skolorna, i takten av Stafettkarnevalens signaturmelodi. Senare tog popartisten Kim Kronman över scenen.

Stafettkarneval ordnades för första gången 1961 med 606 löpare som betydde att det var redan då den största finlandssvenska skolidrottstävlingen. Olympiastadion har fungerat som platsen där stafettkarnevalen ordnats sen 1964 med fem undantagsår. Utöver idrott, kan man också delta i en kamp mellan hejarklackarna om man inte får en chans att springa. De bästa hejarklackarna och den bästa maskoten får också ett pris.