Den söta världen

I går på måndagen besökte SL2-deltagarna Fazers splitternya besökscenter, Fazer Experience, i Vanda. Det nya upplevelsecentret öppnades i höstas då företaget fyllde 125 år. Idag är Fazer ett av Nordens största familjeägda matföretag.

Kursdeltagarna i ekonomikunskap bekantade sig med Fazers verksamhet, dess breda produktsortiment, historia, företagsansvar och innovationer. Fazer är ett internationellt familjeföretag som är kanske mest känt för sina konfektyrprodukter, såsom t.ex. Fazers Blå.

Besökscentret består av ett utställningsområde, en butik och ett Fazers café. Under rundturen fick vi se riktiga kakaoträd, lära oss näringslära med en robot, uppleva fabrikens verksamhet med hjälp av virtualglasögon och se möbler, föremål och konstverk som har ritats för Fazer.

fazer 1.jpg

Här upplever några elever en rundtur i fabriken med virtualglasögon.

fazer2.jpg

Rundturen avslutades med en intressant företagspresentation om bl.a. företagsansvar och Fazer som arbetsgivare. Visste du att Fazer har ett eget daghem?

Kursdeltagarna i SL2 tyckte det var en bra omväxling att lära sig någonting nytt utanför klassrummet. Även provsmakningen av bl.a. Fazers nyaste konfektyrprodukter uppskattades!