Årekursen: en tredje stuga rapporterar

Text: Astrid Fagerholm, Jessica Eerikas och Julia Lindqvist

unnamed

Under den senaste spänningsfyllda Åre-veckan har vi (Astrid, Jessica och Julia) lärt oss många livsnödvändiga saker, som kommer att komma till nytta även efter denna lärorika vecka.

Vi har bland annat lärt oss att laga smaklig spagetti på hela 3 (!) ingredienser, att hålla reda på våra  saker (nycklar, telefon!) och att alltid stänga av bastun. Mest har vi ändå lärt oss i backarna, vilket ju är det vi kom hit för.

Skidningen har bland annat bidragit till en bestående gemenskap och  har lärt oss att lita på skidorna, inte på backarna.

Efter en hel del missar i hissarna har vi konstaterat en del (nu) självklara saker, så som att alltid följa med läget för det kan ändras på 0.1 sekunder, som då Astrid råkade hamna under stolhissen i stället för i den.

Vi har också lärt oss att samspela med alla sorters mänskor från alla åldrar. Vi har bland annat hjälpt klumpiga småbarn och vilsna män.

Den viktigaste lärodomen vi dock hittills lärt oss är att tåla svensk humor och hur man härmar en klingande rikssvensk brytning då man ska beställa en klassisk gulaschsoppa.
Vi hörs!