Två Brändölärare på Pecha Kucha

Två fysikerföreningar i vårt land, Fysikersamfundet i Finland och Suomen Fyysikkoseura firar 70-årsjubileum. Den finskspråkiga föreningen anordnade året till ära en Pecha Kucha-tillställning 29/9/17. Två Brändölärare var med förstås. Anders S och Leif E. Dessutom en sal full med andra fysiker och några allmänt intresserade i olika åldrar. Vi höll till i Helsingfors universitets huvudbyggnad.

Och vad sjutton är en Pecha Kucha? Det är japanska och är ett onomatopoetiskt ord för människoröster sorl, sägs det. Konceptet går ut på att en föreläsare får visa 20 bildskärmar (t.ex. Power Points) som var och en får hållas framme 20 sekunder. Sträng tidtagning följs. Man ska alltså kort och koncist förklara det man har att säga. Inga långrandiga föredrag alltså.

Nu var det 8 toppforskare som ställde upp. Tillställningen filmades. Ekrem fick från uni ett meddelande per epost, där en länk till programmet fanns med. Jag uppmanades dela och sprida. Det gör jag! Här är materialet. Njut! Bli fysiker! Härligt!