Top 10 Skills for 2020 – vill du bli en framgångsrik företagare?

Markus Seppänen besökte kursen Ekonomisk matematik för att tala om företagande och hur det är att vara företagare i dagens Finland. Markus har själv gått i Brändö gymnasium och blev student 2001. Idag äger han bokföringsföretaget Profitcount. Efter att begrepp som omsättning och vinstmarginal fått en förklaring med exempel,  fick vi en dos resultaträkning och balans.

Efter presentationen blev det en bra diskussion om vad Markus tycker är viktigt då han rekryterar folk. Här är några viktiga saker som Markus tog upp!

En snygg och bra CV som är up to date är viktig! Den första gallringen sker på basis av den. Varför vill just du ha detta jobb? Svara på de krav och frågor som annonsen ställer. Om du väljs ut för intervju är detta redan en delseger. Visa intresse genom att ha läst in dig på basfakta om företaget och ställ frågor i intervjun.  Ge ett aktivt och positivt intryck, för i själva intervjun gäller det att visa dina sociala färdigheter. Vad kan du som anställd hämta för mervärde till företaget?

Tack Markus för att du besökte Brändö. Din passion för bokföring kom tydligt fram och det var så roligt att ha dig tillbaka i vårt hus!