Om oss

Brändö gymnasium är ett allmänt gymnasium med ca 400 studerande. I samma hus finns också Brändö lågstadieskola. I Brändö gymnasium får du en bred allmänbildning i en trygg, trivsam och öppen atmosfär.

Alla ämnen har lika värde och vi profilerar oss som Det välmående gymnasiet och har Träning för livet-sett ur ett vidare perspektiv som vår slogan, med  betoning på ledorden ansvar, delaktighet, nyfikenhet och glädje. Vi strävar efter att ge alla studerande möjlighet att växa både psykiskt och fysiskt.

Brändö gymnasium har redan länge haft intensifierad undervisning i idrott. Skolan har ett nära samarbete med det finska idrottsgymnasiet Mäkelänrinteen lukio (Märsky) och andra samarbetspartners via huvudstadsregionens idrottsakademi URHEA (www.urhea.fi), vilket ger toppidrottare goda möjligheter att kombinera idrott med studier. Hösten 2011 startade vi med en egen idrottslinje (tar in 15 studerande/år).

Brändö gymnasium är det enda svenskspråkiga dagsgymnasiet i Helsingfors som erbjuder spanska. Hos oss kan du också studera tyska på A- eller B-nivå och franska på B-nivå.

Vi har en motiverad lärarkår och en ivrig och aktiv studerandekår. Vi ordnar resor och studiebesök och andra seriösa och roliga tillställningar samt temadagar som engagerar både lärare och alla studerande!

Kontaktuppgifter:

DSCF339120160218_083139014_iOS